Oranje Fonds kent € 30.000,- toe aan Stichting Link2Work

Een bedrag van € 30.000,- is toegekend aan Stichting Link2Work door het Oranje Fonds. Deze subsidie helpt deze -van origine Rotterdamse – stichting met het doorontwikkelen van multiculturele dialogen en empowerment-programma’s  in de havenstad. Zo werken Oranje Fonds en Stichting Link2Work samen aan een Rotterdam waarin iedereen er mag zijn. 

Ruim 13.000 jongeren (15-27 jaar) in Rotterdam leven in een kwetsbare positie. Dat wil zeggen dat ze (zo’n zeker 10,3 %) maatschappelijk uitvallen omdat het ze aan werk of de juiste opleiding ontbreekt.  

Afstand tot de maatschappij 

De praktijk leert dat deze jongeren zich gemakkelijk van de samenleving afzonderen. Een gebrek aan perspectief geeft ze het gevoel tegenover de maatschappij te staan. Dat maakt ze vatbaar voor onwenselijk gedrag, zoals criminaliteit of zelfs radicalisering.  

Empowerment-programma’s 

Om jongeren weer mee te laten doen, organiseert Stichting Link2Work verschillende empowerment-programma’s. Hierin bespreken sociaal-maatschappelijk werkers wat wenselijk gedrag is zoals dat wij zorgen en opkomen voor elkaars veiligheid en dat wij ongelijkheid/discriminatie tegengaan. Daarbij helpt en begeleidt de stichting de jongeren naar werk of een stageplek. Het empowerment-programma versterkt de jongeren door o.a. het sociaal netwerk uit te breiden. 

Streetwise en midden in de maatschappij 

Het werk van stichting Link2Work is streetwise en staat midden in de maatschappij. Zo zijn de Link2Work-teamleden te vinden op het Rotterdams Designcollege en geven zij bijv. sessies op het Rotterdams Vak College De Hef. De resultaten van deze ontmoetingen en initiatieven zijn op individueel niveau goed. Leerlingen die leven in een harde wereld en zich onvoldoende bewust zijn van hun potentie in deze democratie worden geïnspireerd.  

Niemand buitengesloten 

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Verleende subsidies 

Voor dit jaar steunt het Oranje Fonds de  Stichting Link2Work met een subsidie van  

€ 10000,-. Dat helpt de Rotterdamse Stichting om Link2Work 2.0 – in vele gevallen ook maatwerk voor individuele leerlingen – te innoveren. Voor het tweede jaar zegt het Oranje Fonds € 20.000,- toe. 

—— 

Noot voor de redactie: Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, via nerina.vilchez@oranjefonds.nl of 030 23 39 348.  Voor informatie over Link2Work, Marco Kranenburg, TEL: 06-10549808 

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: