Samenwerken

Wijkrestaurant

Wijkrestaurant

In de wijkrestaurants Rotterdam laten we de jongeren buiten hun bubbel treden. Ze ontmoeten kwetsbare buurtbewoners waardoor ze hun eigen positie beter gaan waarderen. Of we linken hen aan succesvolle ondernemers die hen een stapje verder helpen zo nodig.

Erkend leerbedrijf

Het wijkrestaurant is een erkend leerbedrijf waar jonge talenten functies kunnen leren zoals keukenassistent of gastheer/vrouw. Deze functies laten we bekleden door leerlingen van het Rotterdam Design College en andere scholen. Ook staan we open voor jongeren die al uitgevallen zijn en geen werk of opleiding meer hebben of volgen. Zo helpen we jongeren preventief en repressief.

Heeft u een lunch- of diner voucher n.a.v. het Arm in arm tegen armoede congres? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op. U belt naar 010-3409900 en wij zorgen dan voor de rest.

Werkt u met jongeren die uit zijn gevallen of dreigen uit te vallen? We werken ook graag met u samen. Kom eens langs op onze een van onze evenementen om ons beter te leren kennen.

Het wijkrestaurant zal maaltijden tegen kostprijs of zelfs gratis aanbieden. Ondernemers kunnen borden inkopen (sponsoren) om kwetsbare bewoners, beginnende ondernemers en jongeren voor niets mee te laten eten en te verbinden. De eerste driehonderd gratis borden zijn al mogelijk gemaakt door de Rotary Club Rotterdam.

Netwerken

Naast een leerplek, is het restaurant ook een plek voor jongeren om alle lagen van de samenleving te ontmoeten. Buurtbewoners die niet naar een duur restaurant kunnen, kunnen hier wel een hapje eten of kopje koffie drinken. Met netwerkevenementen zoals de Vrijdagmiddag Couscous en de netwerklunches halen we succesvolle ondernemers binnen die de jongeren een kijkje geven in het leven dat zij wellicht later willen leven. Beginnende ondernemers zijn overdag welkom om achter hun laptop te komen werken.

Buurtfunctie

Ook heeft het wijkrestaurant een buurtfunctie. We geven buurtbewoners die het normaal niet kunnen veroorloven om buiten de deur te eten, een kans dat nu te kunnen omdat we maaltijden voor kostprijzen aanbieden. Zo leren buurtbewoners ook multiculturele jongeren beter kennen. We werken samen met Krachtvrouwen Rotterdam, een stichting die vrouwen in West-Rotterdam helpt te integreren en te emanciperen in de samenleving. Zij kunnen andere Rotterdammers ontmoeten in het restaurant.

Geïnteresseerd in een stageplek in het restaurant, een lekker hapje, het ontmoeten van onze jongeren of het sponsoren van een bord? We horen graag van

Kennis is macht, maar kennis delen.. is kracht!

ontmoeten en netwerken

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: