Erva’s avontuur met Maatschappelijke Diensttijd: Kansen en groei bij Link2Work 

Erva kreeg de kans bij Link2Work om deel te nemen aan de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), en wat een mooie ervaring was dat. MDT bood haar niet alleen de mogelijkheid om haar kennis te vergroten, maar opende ook deuren naar mooie kansen en ontmoette nieuwe mensen. 

Gedurende deze periode leerde Erva vaardigheden waar ze wat aan had, vooral het communiceren met doven en slechthorende jongeren, waar ze veel uit haalde, zoals empathisch reageren en geduld tonen. Een hoogtepunt was haar deelname aan kunstactiviteiten met de jongeren van het Auris College tijdens het vak Kunst. Het was mooi om hen te ondersteunen en om te zien hoe creativiteit verbindt en inspireert. 

Een van de meest opmerkelijke kansen die MDT Erva bood, was de mogelijkheid om te netwerken en een mooie carrièremogelijkheid te ontdekken. Haar MDT Coach hielp haar om contact te leggen met Barge Master, een bedrijf waar ze eerder niet bekend mee was. Na een verstuurde mail, gevolgd door een bezoek aan het bedrijf en een constructief netwerkgesprek, kreeg ze de kans op een betaalde opleiding.Dit paste perfect bij haar vaardigheden en interesses, vooral omdat het een internationaal bedrijf is en ze vloeiend Engels spreekt. 

Gevraagd of MDT een effectieve manier is om jongeren te begeleiden naar betaalde opleidingen en werk, zegt Erva “Ja”. De ervaringen die ze opdeed tijdens MDT zijn geweldig en bieden een goede basis voor de toekomst. 

Voor jongeren die overwegen deel te nemen aan MDT bij Link2Work, wil Erva het volgende meegeven: wees kalm en geniet van je tijd! Elke ervaring is een kans om te leren en te groeien. 

Erva is dankbaar voor haar MDT-reis bij Link2Work en kijkt uit naar de volgende stappen in haar carrière. Wij van Link2Work wensen Erva heel veel plezier en succes bij haar nieuwe werkgever, Barge Master! We zullen haar missen, maar ze zal voor altijd onderdeel blijven uitmaken van onze community. 

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Op volle toeren

Nu er weer versoepelingen zijn, nemen de activiteiten toe. Link2Work komt voor de zomervakantie met een actieve reeks aan activiteiten. En niet te vergeten de

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: