Jongeren koken voor kwetsbare ouderen op Zuid

Maandagochtend. De online meeting is gestart. De weekendperikelen passeren snel de revue. Dan gaan we aan de gang. Belangrijkste punt: gerechten bespreken voor donderdag. We gaan tientallen ouderen verrassen in de flat waar Joëlles opa en oma wonen.

Wat begon als een idee voor haar familie, groeide uit tot een succesvol project. Elke een-na-laatste-dag van de week koken en bezorgen we een maaltijd voor ouderen. Op het menu staan steeds twee opties. Gerechten als hachee, Chinese rijst met kip, hutspot en boerenkool kwamen al voorbij.

Uiterlijk op woensdag geeft men -per mail of telefoon- de keuze voor de maaltijd door. Een introducee opgeven kan ook. Dit stimuleren we graag en de animo blijkt groot. Gelukkig. Want iedereen verdient die extra aandacht in deze onzekere tijden.

Donderdagochtend. We zijn op de Slinge waar het Vak College Zuidrand ons faciliteert. Een clubje gaat eerst op pad voor de boodschappen. In de middag sluit een aantal vierdejaars in de keuken aan om te helpen. De samenwerking is als een geoliede machine. De leerlingen koken de gerechten. Met verve: wekelijks groeit het aantal bestellingen.

Bijna etenstijd. De gerechten zijn vakkundig verpakt en ingeladen. Onze eigen ‘bezorgdienst’ -gezellig bijgestaan door twee leerlingen van Vak College Zuidrand- vertrekt.

Als we aanbellen bij de ouderen, doen ze vrolijk de deur open. De sprankeling in hun ogen verraadt hun enorme behoefte aan dat beetje aandacht. Hartverwarmend om te zien.

Rond zessen zijn we klaar. De lieve ouderen genieten van hun eten en wij gaan met een fijn gevoel naar huis. Het was een geslaagde dag. Wat wordt het menu voor volgende week?

Benieuwd naar hoe het ging? Check dan hieronder onze video:

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: