In korte tijd krijgt Link2Work meerdere donaties voor Wijkrestaurant in Delfshaven

Verschillende donateurs hebben hun financiële steun toegezegd voor het komende wijkrestaurant van het Rotterdam Designcollege in samenwerking met Stichting Link2Work. In dit restaurant bereiden de scholieren een lekkere en betaalbare maaltijd voor de buurtbewoners. Onderdeel van hun curriculum is het bereiden van maaltijden voor bijvoorbeeld eenzame ouderen of kwetsbare bewoners in de wijk. 

Daarom heeft Stichting Link2Work van de Rabobank ‘Rabo Club Support’ € 910,- en het Postcode Loterij Buurtfonds € 5000,- ontvangen. 

Naast een buurtfunctie is het restaurant een plek waar ondernemers en scholieren met elkaar in contact komen en de dialoog met elkaar aangaan. Link2Work organiseert samen met het Rotterdam Designcollege regelmatig evenementen en workshops vanuit het restaurant waar studenten kunnen leren van professionals en andersom. 

In het restaurant is het team van Link2Work aanwezig om de Rotterdamse jongeren te ondersteunen. Samen met de ondernemers zal er gewerkt worden aan hun 21st century skills. Centraal hierin staat in ‘real life’ het leren netwerken en het opdoen van sociale vaardigheden. Zij leren doelen stellen en toekomstperspectief te zien. 

Daarnaast moet het wijkrestaurant een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale cohesie tussen buurtbewoners en de school. Het restaurant heeft dus een maatschappelijke verbindende functie waarbij de leerlingen de maaltijden bereiden en serveren, en in deze setting de buurtbewoners leren kennen.  

De donateurs 

Postcode Loterij Buurtfonds helpt projecten voor een leefbare buurt snel te realiseren. En nodigt buurtbewoners in Nederland uit om in actie te komen. Rabo Club Support heeft de stichting een donatie gegeven, omdat zij aan clubs en verenigingen kennis en ondersteuning en netwerk aan.   

Lees verder!

er is meer

BACK INTO REALLIFE met Stichting Link2Work

Ook in de corona-tijd bleven wij ons inspannen om Rotterdamse jongeren in kwetsbare posities een stem te geven. Stichting Link2Work verbindt alle Rotterdammers met elkaar en heeft dus een TikTok-Challenge

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: