DUIZENDSTE GRATIS MAALTIJD VOOR KWETSBARE OUDEREN

Eenzaamheid onder ouderen schrijnend

Volle terrassen, uit eten en grotere groepen thuis. Waar de coronamaatregelen nu afnemen, blijft de eenzaamheid onder ouderen een feit. Dit merken ze ook bij stichting Link2Work die begin dit jaar een prachtige actie begon door gratis maaltijden aan deze kwetsbare groep aan te bieden. Gestart met een tiental maaltijden, is de vraag nu enorm toegenomen. Donderdag deelt de stichting de duizendste(!) maaltijd uit in aanwezigheid van Richard Moti, PVDA-wethouder Werk, Inkomen, NPRZ en EU-Migranten.

Noodzaak

Na de uitzending over deze actie op RTV Rijnmond en de NOS werd de stichting overspoeld met veel reacties. Zo heeft een aantal bewoners op Slinge (Zuidrand) nu vrijwillig de handen uit de mouwen gestoken bij de wekelijkse voorbereidingen voor de kook- en brengservice. Een noodzaak want elke week worden er nu zo’n honderd maaltijden afgeleverd. Deze vinden plaats op en vanaf het Vak College Zuidrand aan de Slinge. De problematiek rondom eenzaamheid en armoede is in dit gebied zeer schrijnend. In navolging hebben scholieren van het Rotterdam Designcollege een tweede initiatief gestart in Rotterdam Delfshaven.

Praatje pot

Met het project –bedacht door een voormalig stagiair om haar opa en oma tijdens de tweede lockdown met een maaltijd te verrassen- leggen Link2Work en Vak College Zuidrand de vinger op een bekende zere plek: de eenzaamheid onder ouderen is en blijft een feit. Projectleider Marco Kranenburg: “Het gaat niet alleen om de maaltijd, het praatje en de aandacht die de mensen krijgen bij het rondbrengen zijn eigenlijk veel belangrijker. Dat merken de leerlingen elke week weer.”

Op donderdag 17 juni zullen leerlingen -bijgestaan door de Rotterdamse politicus Richard Moti- de 1000-ste maaltijd aan een kwetsbare oudere overhandigen. Wij nodigen u van harte uit dit bij te wonen.

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: