De RotterdammerT laten voelen dat ‘ie er mag zijn

Er is geen ruimte voor jouw talent en je denkt dat niemand jou hoort. Ervaring leert dat dit sentiment speelt onder 13.000 jongeren (en dus ook Rotterdammers) die maatschappelijk dreigen uit te vallen. Om alle Rotterdammers weer met elkaar te verbinden, organiseert Stichting Link2Work de Vrijdagmiddag Couscous op 22 november samen met het Rotterdam Designcollege. 

Wij horen, zien en spreken ze dagelijks: de jongeren in de wijken in Rotterdam die extra aandacht nodig hebben. Wij prikken door de sensationele berichtgeving heen. Want ervaring leert: wanneer je deze tieners goed leert kennen, dan zijn het eigenlijk ook maar gewone leuke Rotterdammers. Wat maakt dan toch het verschil?  

Iedere jongere heeft recht op een goede ontwikkeling. Dat betekent ook recht op goede kansen en recht op een goed sociaal netwerk. De omgeving is belangrijk om talenten tot uiting te laten komen en deze tot het uiterste te benutten. Daarom geven wij in Rotterdam een signaal af naar elkaar. En dat signaal is:  

‘Jij mag er zijn in je stad.’ 

Met onze recht-voor-zijn-raap-programma’s leren wij jongeren in kwetsbare posities ontdekken wat ze kunnen. Ook organiseren wij sessies waarin wij taboeonderwerpen bespreekbaar maken, zoals: criminaliteit, drugs, seksualiteit, politiek, radicalisering. En als belangrijkste element versterken wij hun sociale netwerk door bruggen te slaan binnen onze stad.  

De Vrijdagmiddag Couscous is onderdeel van de ‘Jij-mag-er-Zijn’-campagne. In meerdere workshops van afgelopen maanden leren leerlingen hun potentie ontwikkelen. Dat stimuleert het zelfvertrouwen en versterkt het geloof in eigen talent.  

De Vrijdagmiddag Couscous en de  ‘Jij-mag-er-zijn’-campagne is onderdeel van het project Link2Work 2.0. Deze wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het: Sint Laurensfonds, Oranje Fonds, VSBfonds en de gemeente Rotterdam.  

Binnenkort vertellen wij meer over de Vrijdagmiddag Couscous, maar mogen wij u vragen 22 november alvast in de agenda te zetten?  

Voor meer informatie over de Vrijdagmiddag Couscous van Stichting Link2Work is de contactpersoon Marco Kranenburg. E-mail: marco@link2work.nl

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Op volle toeren

Nu er weer versoepelingen zijn, nemen de activiteiten toe. Link2Work komt voor de zomervakantie met een actieve reeks aan activiteiten. En niet te vergeten de

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: