BACK INTO REALLIFE met Stichting Link2Work

Ook in de corona-tijd bleven wij ons inspannen om Rotterdamse jongeren in kwetsbare posities een stem te geven. Stichting Link2Work verbindt alle Rotterdammers met elkaar en heeft dus een TikTok-Challenge opgezet waarvoor wij aan u de aandacht vragen. Hiermee willen we ze het signaal geven om in beweging te blijven en de challenge maakt dat kwetsbare jongeren wat kunnen laten zien van zichzelf.  

Stichting Link2Work organiseert een TikTok Challenge voor de Rotterdamse jongeren met als doel de jongeren na te laten denken over het nieuwe nu. Hoe zien ze zich als Rotterdammer in een nieuwe stad? Hoe staan ze tegenover de samenleving? Hoe kijken ze tegenover zichzelf aan en de ander? Dat vertellen ze en laten ze zien in de challenge.  

Wekelijks wordt een voorbeeld TikTok-fragment geplaatst op de TikTok account Back into Real Life. De centrale thema van de challenge is ‘Iedereen is gelijk’.  

Hierbij komen o.a. de volgende weekthema’s aan bod:  

  • RotterdammerTschap 
  • gelijke kansen voor iedereen 
  • het nieuwe normaal en anti-geweld.  

Vanuit een pedagogische insteek geven we de jongeren alle vrijheid om hun eigen creatie te maken, al dagen wij ze wel uit dat het aansluit op onze thema’s.   

Iedere week wordt er een weekwinnaar bekend gemaakt, die ook een VIP-ticket voor ons grote evenement wint waar die een persoon mag meenemen. Ook wordt aan het eind van de challenge een hoofdwinnaar bekend gemaakt die een hoofdprijs kan winnen. Om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs dienen de weekwinnaars minimaal drie filmpjes te hebben ingezonden. De bekendmaking van de hoofdwinnaar en uitreiking van de hoofdprijs vindt plaats op het grote evenement zonder datum.  

We zouden het leuk vinden als u redactionele aandacht besteed aan de challenge, de jongeren en onze stichting. Interviewen mag altijd.  

Noot voor de redactie:  

Stichting Link2Work, Marco Kranenburg marco@link2work.nl 

Lees verder!

er is meer

Link2Work is verhuisd!

Link2Work begeeft zich in het derde jaar van haar door ontwikkeling. En desondanks gaan we dit jaar succesvol opleveren. Ooit vanachter een bureau begonnen verhuist

Op volle toeren

Nu er weer versoepelingen zijn, nemen de activiteiten toe. Link2Work komt voor de zomervakantie met een actieve reeks aan activiteiten. En niet te vergeten de

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: