In Rotterdam wonen zo’n 13.000 kwetsbare jongeren tussen de 15 en 27 jaar (zie NBS cijfers 2016). 52,4% daarvan valt uit (volgens het Nederlands Jeugd Instituut) en komt zonder baan en startkwalificatie te zitten. Dat is bovengemiddeld in Nederland.
Veel van deze jongeren hebben een migratieafkomst en te maken met multi-problematiek. Daardoor beheersen ze de Nederlandse taal vaak onvoldoende, hebben ze een achterstand ten opzichte van anderen en geen toegang tot vereiste kennis of een relevant netwerk.
Stichting Link2Work heeft ten doel zich in te zetten voor jongeren in een kwetsbare positie in het algemeen en meer specifiek op het gebied van:
RSIN: 851080832
Doelstelling: Stichting Link2Work heeft ten doel zich in te zetten voor jongeren in een kwetsbare positie in het algemeen en meer specifiek op het gebied van:
Beleidsplan: Jaarlijks zal een beleidsplan worden opgesteld met de te realiseren doelen voor het volgende jaar. Deze doelen zullen beoordeeld worden op hun haalbaarheid en jaarlijks achteraf worden geëvalueerd. Het algemeen beleid is erop gericht om het doel van de stichting te bereiken door het verwerven en beheren van vermogen dat afkomstig is van:
Beloningsbeleid: Volgens artikel 7, derde lid, van de statuten kan aan de leden van het bestuur geen beloning worden toegekend.
Een verslag van de uitgeoefende activiteiten: Na afloop van het jaar wordt een verslag van de uitgeoefende activiteiten opgesteld.
Overzicht van recente activiteiten: Zie website en socialmedia.
Financiële verantwoording: Binnen 6 maanden na afloop van ieder boekjaar wordt door de penningmeester een balans en een staat van baten en lasten opgesteld. De jaarstukken worden door het bestuur vastgesteld.
Ons team is dagelijks bezig het allerbeste uit de deelnemers te vinden en te halen om ze startklaar te maken op een droombaan in de maatschappij.
Onze deur staat open voor iedere scholier of student. Of die stage wil lopen of aan onze evenementen mee wil doen. Ook zijn onze projecten gemakkelijk implementeerbaar in een schoolomgeving.
Alles komt bij elkaar tijdens onze evenementen. De jongeren hebben het voorbereid en leren in de praktijk. Ook gaan zij de ontmoeting aan met professionals. Een ontmoeting voor beiden waardevol.
Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.
Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: