Ondernemer, docent of jong talent?

Wij horen graag van je

Meer over link2work

Link2Work komt op voor jongeren die uitgevallen zijn en die dreigen uit te vallen omdat ze zich in een kwetsbare sociaaleconomische situatie bevinden. Samen ontdekken wij hun plek in de samenleving. ‘Jij mag er zijn’, geven wij aan hen mee.

Wij zetten hen in hun kracht door middel van:

  • het tegengaan van vroegtijdig schoolverlaten (preventief) en hen leiden naar een startkwalificatie, stage en/of werk (repressief)
  • waardevolle talentontwikkeling, waaronder ook creatieve en maatschappelijke vorming;
  • verruiming van het netwerk van jongeren 
  • het vergroten van hun zelfredzaamheid

Dit doet Link2Work door advies, bemiddeling, projectondersteuning, trainingen, het netwerkevenement Vrijdagmiddag Couscous en het educatieve programma Jong en Veilig.

De deelnemende jongeren beschikken na afloop van het traject over de juiste instelling, vaardigheden en competenties (startkwalificatie) waarmee zij succesvol kunnen uitstromen naar een baan of  vervolgopleiding.

Duurzame aanpak

Onze aanpak is onderscheidend en duurzaam omdat:

  • we de (multi-)problematiek holistisch aanpakken waarbij we samenwerken met de overheid, het onderwijs en bedrijfsleven;
  • we geen kant-en-klare oplossingen aanraken, maar kennis en vaardigheden zodat de jongeren zelf hun plan maken – ondersteund door ons – en hiervan leren. Zo vergroten we hun zelfredzaamheid;
  • we deelnemers koppelen aan een begeleider. Hij/zij is een ondernemer, succesvolle werknemer of oud-deelnemer van Link2Work die haar of zijn kennis en netwerk graag met de jongere deelt;
  • we jongeren met de Vrijdagmiddag Couscous een duurzaam netwerk geven waarop ze kunnen terugvallen;
  • we geen vooroordelen hebben.

Wij doen niet aan pappen en nathouden. We gaan met zijn allen in gesprek en leren van elkaar(s verschillen en overeenkomsten). Wij moedigen leerlingen aan hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en leren hen wat burgerschap inhoudt. Samen slaan wij een brug in een stad waarin niemand in de meerderheid is.

Toekomstperspectief

Voorheen was Link2Work vooral gericht op preventie, terwijl wij de komende jaren deels willen inzetten op repressie door reeds uitgevallen jongeren te laten deelnemen aan het programma. Tevens willen wij (v)mbo leerlingen, waaronder ISK-leerlingen, laten participeren tijdens de activiteiten. Tot slot betrekken wij oudere buurtbewoners en daklozen als subdoelgroep bij de activiteiten, omdat zij met weinig extra moeite kunnen profiteren van onze activiteiten. 

Achtergrond

Link2Work is een spin-off van de Vrijdagmiddag Couscous (VMCC)

Daarna startte Kranenburg het verzorgen van individuele coachingssessies en gastlessen op het Rotterdams Vakcollege de Hef, door ondernemers en de vrijwilligers van Link2Work. Dit resulteerde in de overkoepelende stichting Link2Work.

De officiële start van Link2Work werd groots gevierd op 16 oktober 2015 op het James Cook schip in samenwerking met Spido BV. 

Onze missie

Wij helpen jongeren hun doelen te bereiken!

278

jongeren

Deden mee aan Link2Work

150+

netwerk coaches

Beschikbaar voor hulpvragen

500+

community leden

Sociaal netwerk

Meld je aan en word lid van Link2Work

De mooiste dingen gebeuren als je het mooiste maakt van de dingen die gebeuren...

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: