Samenwerken

Ik wil hulp bij (preventie tot) uitval van jongeren

Iedere jonger heeft recht op zijn/haar ontwikkeling

De jongeren waarmee u werkt, zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. Door onze kennis van jongeren met/en verschillende multiculturele achtergronden, 1-op1- begeleiding en het bieden van praktijkervaring in bijvoorbeeld ons ‘Wijkrestaurant’ of tijdens netwerkbijeenkomsten, zetten wij hen weer terug in hun kracht en begeleiden hen daarmee (terug) naar een startkwalificatie, stage en/of werk.

Werkt u met jongeren die uit zijn gevallen of dreigen uit te vallen? We werken ook graag met u samen. Kom eens langs op onze een van onze evenementen om ons beter te leren kennen.

We werken nu intensief samen met het Rotterdam Designcollege waar we leerlingen betrekken bij de organisatie van ons netwerkevenement de Vrijdagmiddag Couscous en ze ook de voordelen hiervan kunnen genieten. Hier lligt ook de blauwdruk van onze projecten ‘Wijkrestaurant’ en ‘Jongerenredactie.’ Wij betrekken de jongeren bij de projecten zodat ze hun talent leren ontdekken en: wat aandacht krijgt dat groeit. Een dankbaar proces dus. 

Eerder werkten we ook samen met Rotterdams Vakcollege De Hef waar we jongeren gastlessen en individuele coaching gaven. Deze samenwerkingen zijn erg succesvol: meerdere jongeren hebben zo zin in school of hun stage gekregen en zien het nut hiervan. Zo zullen zij hun startkwalificatie kunnen halen of hebben zij deze al gehaald.

Onze aanpak is onderscheidend en duurzaam omdat:

  • we de (multi-)problematiek holistisch aanpakken waarbij we samenwerken met de overheid, het onderwijs en bedrijfsleven;
  • we geen kant-en-klare oplossingen aanraken, maar kennis en vaardigheden zodat de jongeren zelf hun plan maken – ondersteund door ons – en hiervan leren. Zo vergroten we hun zelfredzaamheid;
  • we deelnemers koppelen aan een begeleider. Hij/zij is een ondernemer, succesvolle werknemer of oud-deelnemer van Link2Work die haar of zijn kennis en netwerk graag met de jongere deelt;
  • we jongeren met de Vrijdagmiddag Couscous een duurzaam netwerk geven waarop ze kunnen terugvallen;
  • we geen vooroordelen hebben.

Kennis is macht, maar kennis delen.. is kracht!

ontmoeten en netwerken

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: