Netwerken in Real Life

Netwerklunches Vrijdagmiddag Couscous

Netwerken in Real Life

Netwerken is van groot belang voor een mooie toekomst. Daarom biedt Link2Work deze mogelijkheid en leert het jongeren hier goed in te worden. We hebben diverse mogelijkheden om te netwerken; twee daarvan zijn de belangrijkste.

Netwerklunches

We leren jongeren spelenderwijs netwerken door middel van netwerklunches in samenwerking met de Rotary Club Rotterdam. Deze gerenomeneerde netwerkclub uit Rotterdam stuurt elke keer andere leden waarmee jongeren kennis kunnen maken. Van te voren bereiden we jongeren op deze lunches voor met bepaalde tips. De jongeren bereiden de lunch onder voorbereiding van docenten voor. Tijdens de lunch laten we de jongeren plaatsnemen tegenover een lid van de Rotary Club Rotterdam en hen raden wat voor beroep diegene heeft. Vaak heeft het lid een beroep waar de jongere nog nooit eerder mee in aanraking is geweest maar wel voor ontzag werkt, bijvoorbeeld een rechter. Dit maakt enorme impact op de leerling, maar ook op de leden. Deze komen namelijk in contact met een doelgroep die ze normaal weinig spreken maar later wellicht wel hun doelgroep wordt.

Vrijdagmiddag Couscous

Noord-Afrikanen hebben de mooie traditie om elke vrijdag samen couscous te eten en zo te bespreken wat er om hen heen gebeurt. Deze maaltijd brengt alle mensen uit de maatschappij samen. Wij nemen deze traditie over door jongeren te koppelen met succesvolle mensen uit de maatschappij waar zij niet zo snel in contact mee komen: rechters, sportcoaches en verschillende directeuren. Zij luisteren naar de vragen van de jongeren en beantwoorden deze zo mogelijk. Ook delen ze hun succesverhalen en tips. Als jongeren andere vragen hebben waarmee de ondernemers de jongeren niet mee kunnen helpen, verwijzen wij hen door naar hun netwerk.

Ben je ondernemer en wil je ook in contact komen met jouw aankomende doelgroep, of hen een stapje verder helpen met jouw levenservaring? Of ben je een jongere en wil je weten hoe een bepaald beroep in de praktijk werkt en/of weten hoe je verder komt na school. Neem contact met ons op en kijk hier voor de volgende datum van de Vrijdagmiddag Couscous. 

Kennis is macht, maar kennis delen.. is kracht!

ontmoeten en netwerken

Luister mee!

Mediacafé is een podcast waarin jongeren, ondernemers en docenten met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Elke week bespreken ze een nieuw thema; van Corona tot aan tips voor jouw netwerkvaardigheden.

Wij zijn naast Spotify ook te beluisteren op: